Botten:
150 g smör
1 dl strösocker
2 dl råsocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1½ dl grädde
2 msk smör
200 g mörk choklad, av bättre kvalité (typ Fazer)
lite blandade, rostade nötter eller mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Smält fettet i en kastrull, ta bort från plattan. Rör ner socker och kakao. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet. Bred ut smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
Tryffel: Koka upp grädde och smör i kastrull, ta av från plattan. Hacka chokladen och rör ner till en jämn, fin smet och låt halvstelna en knapp timme (blir den för hård går det att smälta igen på plattan, men det blir lätt bränt så försök undvika detta). Bred ut över bottnen, strö över nötterna.
Låt allt stelna en timme innan servering.
Sen är det bara att njuta!
Dessutom, jag som inte tål komjölksprotein har i stället använt sojagrädde såväl som havregrädde och vegetabiliskt fett, och det funkar precis lika bra.
Bon apétit!
tisdag 17 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar